Omgeving
De familie Fattoi bezit 70 hectare land, waarvan 9 hectare voor de productie van Brunello en Rosso di Montalcino. 5 hectare is aangeplant met olijfbomen voor de productie van olijfolie, het overige is bos en wordt gebruikt voor de teelt van graan.
Montalcino
Paradepaardje van Fattoi en meest prestigieuze wijn van het gebied is de Brunello di Montalcino DOCG, gemaakt van 100 % Sangiovese Grosso druiven. Hier maakt de familie jaarlijks 20.000 flessen van. Een wijn die jonger gedronken kan worden en die minder fust- en flesrijping heeft gehad is de Rosso Di Montalcino DOC. Deze bezit over het algemeen meer primair fruit en doordrinkbaarheid.
De wijnen van Fattoi kunnen zeer goed ouderen. De Brunello kan makkelijk 8-10 jaar ouderen en de Rosso Di Montalcino 6-8 jaar. Dit komt vooral door de mooie rijpheid van het fruit en de ragfijne zuurgraad die de wijnen structuur geeft. Fattoi is zeker een bezoek waard, waarbij u gastvrij ontvangen wordt door Leonardo en zijn dochter Lucia.