Ga naar de inhoud

Winzer Sommerach

Winzer Sommerach

Winzer Sommerach is opgericht in 1901 en is de oudste wijncoöperatie (Winzergenossenschaft) van Franken, Duitsland. Tegenwoordig zijn er 90 wijnboeren aangesloten en omvat de coöperatie 170 hectare aan wijngaarden. Het bedrijf is in 2006 gemoderniseerd en beschikt over een wijnschool en een kookschool.
Winzer Sommerach Leden
Winzer Sommerach Logo

Veel van de aangesloten wijngaarden liggen op een bodem van lemig zand en houden daardoor gemakkelijk warmte vast, wat de druiven ten goede komt. 

Dat de kwaliteit van de wijnen hoog is bewijzen de vele prijzen die de Winzerkeller en de wijnen mochten ontvangen. Zo krijgt het vrijwel jaarlijks de prijs voor de Beste Deutsche Genossenschaft en Beste Fränkische Genossenschaft en ontving het meermalen de Bayerischer Staatsehrenpreis. Daarnaast scoren de wijnen regelmatig gouden medailles bij de Berliner Weintrophy en Mundus Vini.

Sinds 1901, geldt in de wijnkelder Sommerach hetzelfde principe: Eenheid is kracht. Een gedeelde visie bepaalt ons pad. Hun verlangen naar authenticiteit, duurzaamheid en de waarde is diep geworteld. De wijnen uit de “winzerkeller Sommerach” zijn doordrenkt van traditie, maar ook open-minded en innovatief. Ze combineren het verleden en de toekomst. Winzer Sommerach passeerd snel bewegende trends om blijvende schatten te creëren. Zelfs het vakmanschap klinkt als een term van lang geleden, dat is een garantie voor blijvend succes. Het gecombineerde effect van veel kleine details, zoals het hoge niveau van vakmanschap van generatie op generatie, ervaring, capaciteit en ambitie, het constante streven om tot de beste te horen met liefde voor het werk van de wijnmakerdat maakt dit wijnhuis uniek.

Stefan Bausewein; Fotograf; Würzburg; photography

Bestaat uit
90 wijnmakersgezinnen met in totaal 170 hectare wijngaarden
Oprichting: 1901
Oudste Winzergenossenschaft van Franken.
15 wijnproducerende gezinnen kwamen uit noodzaak samen en bouwden hun wijnkelder
in Sommerach.
Beste locaties:
Sommeracher Katzenkopf en de Rosenberg,
Escherndorfer Lump en Fürstenberg,
Obereisenheimer Höll, Stammheimer Eselsberg, Volkacher Ratsherr, Kammerforster
Teufel, Wiebelsberger Dachs, Oberschwarzacher Herrenberg.
Grondsoorten:
Kalksteen op de Main Loop, Keuper in het Steigerwald in Sommerach lemig zand, die veel aan de voet van de helling aanwezig is en zeer gemakkelijk warm blijft.
 
De wijnkelder is in 2006 gemoderniseerd en uitgebreid met een “weinschule”


De Winzerkeller Sommerach is reeds diverse malen bekroond met prijzen;
Winzerkeller Sommerach „German Wine Producer of the year“
Die Nr. 1 in Franken – laut Weinwirtschaft
Staatsehrenpreis für Winzer des Winzerkeller Sommerach

Stefan Bausewein; Fotograf; Würzburg; photography

Wijnen van Winzer Sommerach