Wijnhuis: Weingut Schwarz (Burgenland, Oostenrijk)

Over het wijnhuis

Weingut Schwarz ligt in Andau, in de Oostenrijkse regio Burgenland. Andau heeft de meeste zonne-uren van Oostenrijk en gecombineerd met de mineralige grindbodem levert dit ideale omstandigheden op voor het maken van rijpe, harmonieuze rode wijnen.

 Weingut Schwarz werd in 1999 opgericht door Hans (Johan) Schwarz, van origine een slager. Bij de oprichting werd hij gesteund door de bekende wijnmakers Alois Kracher en Manfred Krankl, beide goede vrienden. Het trio is nog steeds te zien op het etiket van de ‘Kumarod’ wijnen.

Hans Schwarz baarde destijds opzien door Zweigelt-druiven direct na de pluk met koelwagens uit de slagerij naar de wijnmakerij te brengen, zodat ze gekoeld het maceratie-proces ingingen. Het resultaat was een wijn met een voor Zweigelt ongewone volheid en structuur, genaamd ‘Schwarz Rot’.

 In 2012 werd de basis gelegd voor een complete renovatie van het wijnhuis. Hiervan is inmiddels de eerste fase afgerond. Hans' zoon Michael, die naast zijn studies in de oenologie al in het bedrijf heeft gewerkt, is sinds 2017 volledig betrokken bij het bedrijf na het voltooien van stages in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Australië.

 

Website

Bezoek de website: http://www.schwarz-weine.at/.

Wijnen van Weingut Schwarz