Wijnhuis: Valvirginio (Toscane, Italië)

Over het wijnhuis

Het wijnhuis Cantina Sociale Colli Fiorentini "Valvirginio" is gesitueerd in de vallei van de rivier Virginio wat al eeuwen gekoppeld is met wijngaarden en olijfbomen. Het wijnhuis is ontstaan in 1972 genaamd Cantina Sociale Colline en in 1993 zijn se samen gaan werken met Colli Fiorentini of Montespertoli. Op de dag van vandaag, na 40 jaar, zijn er meer dan 850 producenten die, voornamelijk in het hart van Chianti, wijnen en olijfolie produceren of door verkopen aan grotere producenten.
Met veel toewijding, passie en bekwaamheid worden deze wijnen gemaakt door de wijnmakers. De wijnen die Cantina Sociale maken zijn voornamelijk van de lokale en enkele internationale druivensoorten:
Sangivese, Canaiolo, Colorino, Ciliegiolo, Malvasia, Merlot, Cabernet, Chardonnay en Pinot Grigio.
Met grote kennis en vaardigheden groeien de leden deze druiven in hun eigen wijngaarden, wat vandaag ongeveer 1500 hectare is. Meer dan 8.000.000 kilogram aan druiven worden geproduceerd in wijn volgens de traditionele methoden en met de nieuwste technologie. Ze produceren hun wijnen zodat de wijn gewaardeerd wordt door consumenten op de binnenlandse en buitenlandse markt.

Website

Bezoek de website: http://www.collifiorentini.it/.

Geografische ligging

Wijnen van Valvirginio