Wijnhuis: Tim Mondavi Continuum Estate (Napa Valley, Verenigde Staten)

Over het wijnhuis

‘’Continuum is an integrated and balanced wine; silky in texture, long and supple with both power and elegance.’’ 

Estate
Continuum is in 2005 opgericht door Tim (Timothy) Mondavi, zijn vader Robert Mondavi en zijn zus Marcia en hun families. De wijngaarden liggen op Pritchard Hill in de Vaca Mountains in Napa Valley. “De beste wijnen komen van de beste percelen”. Dat is altijd het uitgangspunt geweest voor de familie Mondavi. Dat gold voor de Opus One wijngaarden van vader Robert in Oakville en dat geldt ook voor de wijnen van Continuum Estate.

Voor de locatie van Continuum zocht de familie naar een perceel op een heuvel, met een westelijke oriëntatie aan de oostkant van de vallei. De druiven moest ook op de juiste bodem groeien: vulkanische, ijzerrijke grond voor wijnen met een goede structuur, focus en bewaarpotentieel.

De zoektocht resulteerde in de locatie Pritchard Hill. Deze locatie heeft de perfecte combinatie van bodem, ligging en klimaat voor het maken van ‘s werelds beste wijnen. De rode vulkanische bodem met elementen van leem maken het tot een perfecte wijngaard. De bodem is goed gedraineerd en arm in voedingsstoffen. Hoogtes variëren van 1325 tot 1600 meter. Momenteel is er 16,5 hectare in gebruik. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 18 jaar.

55% van de beplanting bestaat uit Cabernet Sauvignon, 30% is Cabernet Franc, 11% is Petit Verdot en 4% is Merlot. Ruimte, richting, onderstammen en klonen zijn specifiek aangepast op iedere hectare wijngaard. Alle behandelingen op de wijngaard zijn biologisch, maar niet als zodanig gecertificeerd.

 

 

Website

Bezoek de website: http://www.continuumestate.com/.

Wijnen van Tim Mondavi Continuum Estate