Wijnhuis: Raen Winery (Sonoma Coast, Verenigde Staten)

Over het wijnhuis

Als wijnmakers en boeren schrijven Carlo en Dante Mondavi veel van wat ze hebben geleerd toe aan hun grootvader Robert en vader Tim Mondavi. Hun voorvaderen hebben hen vanaf jonge leeftijd beïnvloed.

Dante studeerde in Zwitserland aan de Webster University in Genève en bij UC Davis in Californië. Carlo studeerde in Frankrijk aan de universiteit van Aix-en-Provence en in Italië aan de universiteit van Milaan. Na hun studie maakten ze onderdeel uit van het wijnproductieteam van de Robert Mondavi Winery en Opus One, beide onder leiding van hun vader Tim Mondavi. Na de verkoop van de Robert Mondavi Winery in 2004 voegden de broers zich bij hun vader Tim, tante Marcia en grootvader Robert toen deze in 2005 Continuum Estate oprichtten.

In 2013 hebben Carlo en Dante de RAEN Winery opgericht met als doel om Pinot Noir van wereldklasse te produceren op de westelijke heuvels van de Sonoma-kust. RAEN richt zich momenteel op het maken van drie Pinot Noirs, van drie unieke locaties aan de Sonoma Coast.

In de wijngaard wordt organisch gewerkt. Er zijn gewassen aangeplant die de wijngaard beschermen tegen insecten en er zijn uilenverblijven geplaatst om uilen te trekken die de insecten eten die een gevaar vormen voor de wijnstokken. RAEN is een ‘no-till winery’, wat inhoudt dat de grond niet wordt omgespit. Bobcat Doris leeft rondom de wijngaarden en vangt het ongedierte dat de wijnstokken aanvreet.

De druiven worden ’s nachts geoogst, waardoor de vruchten een hogere zuurgraad hebben en er geen zuren toegevoegd hoeven te worden. Aan de wijnen wordt een minimale hoeveelheid sulfiet toegevoegd, er wordt geen gist gebruikt en de wijnen worden niet gefilterd.

Website

Bezoek de website: https://www.raenwinery.com/.

Wijnen van Raen Winery

Nieuws van Raen Winery