Wijnhuis: Radio-Coteau (Sonoma Coast, Verenigde Staten)

Over het wijnhuis

Radio-Coteau ligt in Sonoma County in Californië en is eigendom van de in New York geboren Eric Sussman.

Na zijn studie agricultuur verbleef hij enkele jaren in wijnbouwgebied Yakima Valley in de staat Washington en verdiepte hij zich in de cultuur van de oude wijnwereld. Hij ging naar Frankrijk, waar hij ten tijde van twee uitzonderlijke wijnjaargangen kennis opdeed bij Baron Philippe de Rothschild in Pauillac in 1995 en bij Domaine Comte Armand in Pommard en Domaine Jacques Prier in Meursault in 1996. Na een jaar bij Bonny Doon in Santa Cruz vestigde Eric zich in Western Sonoma County als geassocieerd wijnmaker voor Dehlinger.

 In 2002 richtte Eric Radio-Coteau op, met wijngaarden aan de noordkust van het westen van Sonoma County en Anderson Valley. De bodems hier zijn goed waterdoorlatend en de druiven gedijen hier goed terwijl ze worden blootgesteld aan zeelucht en mist. Hier kan Eric zijn ervaringen uit de Oude Wereld gebruiken terwijl hij in de Nieuwe Wereld werkt.  

In 2012 kocht Radio-Coteau de uit 1892 stammende Lemorel Winery aan, een landgoed van 42 hectare bestaande uit een ranch en wijngaarden op een heuvel net boven de stad Occidental. De wijngaarden liggen op een hoogte van bijna 250 meter boven de zeespiegel op zanderige leemgronden. De percelen bestaan uit Syrah en oude stokken Zinfandel, recent zijn delen met Pinot Noir en Chardonnay aangeplant.

 

Website

Bezoek de website: http://www.radiocoteau.com.

Wijnen van Radio-Coteau