Wijnhuis: Joseph Phelps (Napa Valley, Verenigde Staten)

Over het wijnhuis

Joseph Phelps Vineyards heeft haar wijngaarden in Napa Valley en de westelijke kust van Sonoma in Californië, USA. Opgericht in 1973 door Joseph "Joe" Phelps en tegenwoordig onder de bezielende leiding van zijn zoon Bill Phelps. Ook diverse andere familieleden werken mee in het wijnhuis.

Alle druiven die Joseph Phelps in haar wijnen gebruikt, komen van het eigen estate. De wijnmaker heeft zich erop toegelegd om wijnen met karakter, kwaliteit en significantie te maken. De meest bekende wijn is Insignia. Tot "Wine of the Year" bekroond door Wine Spectator magazine in 2005. De jaargangen 1991, 1997 en 2002 scoorden elk 100-punten bij Robert M. Parker (The Wine Advocate), die hierover schreef: "een van 's-werelds beste Cabernet Sauvignon-gedomineerde blends."

Joseph Phelps Winery heeft veel aandacht voor duurzaamheid. Voor extra biodiversiteit plant men ook olijvenbomen en diverse fruitenbomen in de wijngaard. Men heeft een eigen bijenkolonie en kippen zorgen voor natuurlijke bemesting. Schapen worden ingezet om het onkruid in toom te houden. Stroom wordt opgewekt door middel van zonnepanelen.

Website

Bezoek de website: http://www.josephphelps.com/.

Geografische ligging

Wijnen van Joseph Phelps