Wijnhuis: Jamieson Ranche (Lodi, Verenigde Staten)

Over het wijnhuis

Jamieson Ranch Vineyards is opgericht in 2011 en ligt in het meest zuidelijke deel van Napa Valley. Dit wijngebied in de Verenigde Staten wordt gezien als één van de belangrijkste wijngebieden van de wereld. De wijngaarden van het 120 hectare tellende landgoed liggen op zachtglooiende en terrasvormige heuvels. De druiven profiteren van de koele ochtendmist en de wind uit de nabijgelegen zeearm San Pablo Bay. Deze klimatologische omstandigheden komen de productie van uitzonderlijke Chardonnay, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon en Zinfandel alleen maar ten goede.

Sinds 2017 is Linda Trotta is de wijnmaker van alle wijnen van Jamieson Ranch. In 2018 werd zij door North Bay Business Journal uitgeroepen tot Napa Valley Winemaker of the Year. Naast een mooie opsteker voor het harde werken is het ook een bevestiging voor de ingeslagen weg die bij Jamieson Ranch  bewandeld wordt.

Genieters van deze wijnen steunen de door Jamieson Ranch Vineyards opgerichte ’Light Horse Foundation’ . Deze stichting zet zich in voor mensen met beperkingen, in het bijzonder voor mensen met autisme. Er wordt gewerkt met  kleine Shetlandpaardjes die een therapeutische werking hebben op mensen met een beperking. Jamieson Ranch Vineyards schenkt een deel van de winst aan dit goede doel.​

 

Website

Bezoek de website: http://www.jamiesonranchvineyards.com/.

Geografische ligging

Wijnen van Jamieson Ranche