Wijnhuis: Clos Dady (Bordeaux, Frankrijk)

Over het wijnhuis

Clos Dady en Chateau les Remparts behoren tot dezelfde eigenaar SCEA de Bastard in de Franse Bordeaux-streek. Men heeft wijngaarden in Graves en in Sauternes. Ieder gebied levert even unieke als kenmerkende wijnen op.

Graves

De appellation Graves is uniek. De combinatie van fijn grind, rode klei en kalksteen geeft de druiven ongeëvenaarde complexiteit. Dit is misschien wel de reden waarom wijnen uit deze appellation in heel Europa sinds de Middeleeuwen zo populair zijn geweest.

De unieke bodem van de regio laat ons toe om wijnen van ongelooflijke complexiteit, met karakteristieke zachte en expressieve tannines, die zo worden gewaardeerd tussen Bordeaux wijnboeren produceren.

Sauternes

Een bijzondere regio waarbij tijdens het groeien van de druiven een bepaald natuurlijk fenomeen zich voordoet. In de herfst, wanneer de druiven rijpen, daalt in de ochtend mist op de wijngaard neer. Daarna worden ze de druiven opgewarmd door de oostelijke wind. Het resultaat is de beroemde edele rotting (of botrytis), die de druiven verschrompelt en concentreert in smaak. Deze smaak is onmiskenbaar, variërend van gekonfijt fruit naar peperkoek, citrusschil, teer, caramel, exotische kruiden en oranjebloesem.

Website

Bezoek de website: http://www.closdady.com/.

Geografische ligging

Wijnen van Clos Dady