Wijnhuis: Clos Dady (Bordeaux, Frankrijk)

Over het wijnhuis

Clos Dady en Château les Remparts in de Franse Bordeaux-streek behoren tot dezelfde eigenaar: SCEA de Bastard. Het bedrijf heeft wijngaarden in Graves en in Sauternes. Ieder gebied levert even unieke als kenmerkende wijnen op.

Sauternes. Een regio die bekend is om zijn prachtige edelzoete wijnen die via een bijzonder natuurlijk fenomeen tot stand komen. Door de druiven zo lang mogelijk te laten hangen, rijpen ze en nemen de druivensuikers toe. In de herfst daalt in de ochtend mist neer in de wijngaarden, waarna de druiven later op de dag opgewarmd worden door de zon en de oostelijke wind.

De van nature in de wijngaarden aanwezige schimmel ‘Botrytis Cinerea’ zorgt ervoor dat de schil van de duiven poreus wordt, waardoor het in de druiven aanwezige water verdampt en de druif verschrompelt. Het resultaat is een toename van suiker, smaakstoffen en aroma’s en levert een zoete druif op met een geconcentreerde smaak. Dit proces wordt edele rotting of botrytis genoemd.

Graves. De appellation Graves is uniek. De combinatie van fijn grind, rode klei en kalksteen geeft de druiven ongeëvenaarde complexiteit. Dit is misschien wel de reden waarom wijnen uit deze appellation in heel Europa sinds de Middeleeuwen zo populair zijn geweest.

Website

Bezoek de website: http://www.closdady.com/.

Wijnen van Clos Dady