Wijnhuis: Charles Dupuy (Loire, Frankrijk)

Over het wijnhuis

De grens tussen Europa en de Middellandse Zee. De thuisbasis van enkele van de beroemde wijngaarden ter wereld, die de familie met open armen hebben verwelkomd. Charles Dupuy is opgericht op een gemeenschappelijke basis van passie en visie. De echte passie voor authentieke Sauvignon Blanc-wijnen uit de Loire-regio en de visie om deze gedistingeerde wijnen te produceren met behulp van de nieuwste technieken en technologieën. Gecombineerd hebben deze waarden geleid tot de creatie van een uitstekende reeks Sauvignon Blanc-wijnen, die elk internationaal worden erkend vanwege hun hoge kwaliteit.

Het begon allemaal in 2004, toen Joost de Willebois een kleine goed beheerde lokale wijnmakerij in de regio Touraine zag. De eigenaar heeft een lange traditie in het produceren van de beste lokale Sauvignon Blanc-wijnen, maar hij miste een opvolger.


Sauvignon Blanc-wijnen uit de Loire-regio; Sancerre, Pouilly-Fumé en Touraine. Joost begon het avontuur met de steun van zijn vrouw. Gerund door een team van ervaren professionals zonder de waardevolle aspecten van een familiewijn business te verliezen. Joost heeft zich geconcentreerd op het opbouwen van de reputatie als producent van onderscheidende Sauvignon Blanc-wijnen.

De Loire-vallei is gelegen in het westen van Frankrijk richting het noorden. Charles Dupuy is gelegen in Verdigny, ten noorden van Bourges. De mooie wijngaarden zijn voornamelijk gelegen in het oostelijk gedeelte van de Loire.

Geografische ligging

Wijnen van Charles Dupuy