Ga naar de inhoud

Wijn en spijs 🍴

Wijn en spijs 🍴

Heb je even geen inspiratie voor wat je gaat eten vanavond? Maak dan deze couscous met munt-pesto van De Groene Meisjes! Het gerecht is rijp en heeft een mooie frisheid. Een van de redenen dat we voor de Massimago Garganega hebben gekozen is omdat deze wijn sappig, rijp en fris is!


Couscous met munt-pesto

Binnen no-time heb je dit heerlijke gerecht op tafel staan. Lekker fris gerecht, perfect voor een zomerse dag. Je kunt dit recept ook in een kleinere variant maken en als voorgerecht serveren.

Even een eigen pesto maken? Deze walnoot munt – pesto is een kwestie van alle ingrediënten in de keukenmachine en smullen maar! Deze pesto is mooi fris en kruidig omdat er munt in wordt gebruikt. Yum!

Massimago Garganega 2017

De wijngaard van de Massimago Duchessa Allegra Garganega is 28 hectare en deze ligt op 150 – 300 meter boven zeeniveau op de heuvels en is gericht op het oosten. De druiven van deze 100% Garganega uit de Italiaanse Veneto groeien op traditionele Veronese pergola-wijze. 

De wijn is ziltig in de neus, afgewisseld met wit fruit en citrus. Smaak is sappig en levendig. Grapefruit, niet te bitter maar mooi gedoseerd. Fantastische rijpheid. Citrus, witte meloen en peer. Enorme goede balans in deze wijn van zoet, zout en rijpheid.Garganega

Deze druif rijpt laat en heeft de neiging om grote opbrengsten te genereren waardoor – als je niet oppast – de wijn heel dun wordt met weinig of geen aroma’s. De zuurgraad van de Garganega is zodanig hoog, dat deze druif vaak gebruik wordt voor de productie van de zoete recioto, waardoor de potentie ontstaat dat deze wijnen zich 10 jaar of meer verder kunnen ontwikkelen.