Ga naar de inhoud

Wat te eten bij onze Dusseau Chardonnay?

Wat te eten bij onze Dusseau Chardonnay?

Een lekkere wijn bij het eten, wie houdt er niet van?! Maar welke wijn past bij welk eten? Vandaag kijken we naar de Domaine Dusseau Chardonnay

Een lekkere wijn bij het eten, wie houdt er niet van?! Maar welke wijn past bij welk eten? Wat voor een gerecht moet ik maken bij de wijn die ik besteld heb? De sommelier van StoryVino wil je een handje helpen. Vandaag gaan we het hebben over de Domaine Dusseau Chardonnay. Deze heerlijke Franse wijn uit 2018 is perfect om zo te drinken. Maar ook de volgende gerechten passen goed bij deze wijn!


DOMAINE DUSSEAU CHARDONNAY

Deze Domaine Dusseau wordt gemaakt van de druif ​Chardonnay. Levendige evenwichtige smaak met een frisse finale. Heeft geen houtlagering gehad en is hierdoor een lichtere Chardonnay.


Noedels met garnalen

Een rijkelijke gevulde kom van noedels met gemarineerde garnalen en broccoli. Dit gerecht heb je in een mum van tijd klaargemaakt. Het water loopt ons al in de mond van dit heerlijk 5 or less recept. Snel aan de slag dus!

Zalm met harissa en couscous

Hebben jullie wel eens van Harissa gehoord? Dat is de Noord Afrikaanse variant van chilisaus. Het is een pasta gemaakt van pepers, tomaat en specerijen. Je kunt er van alles mee doen, bijvoorbeeld een spicy dip maken, door de soep roeren of zoals ik nu gedaan heb een marinade maken voor zalm met harissa. Dat is heerlijk!


Skrei (kabeljauw) met chermoula

https://uitpaulineskeuken.nl/2017/03/skrei-chermoula.html

Skrei staat beter bekend als winter kabeljauw of trek kabeljauw. De Skrei trekt eens per jaar vanuit de Noordpoolcirkel naar de Lofoten (eilandengroep in noord Noorwegen) om te paren. Het water is hier warmer en zuiverder. Aan het einde van het paaiseizoen trekt de vis weer terug naar de Barentszee. Daarom is deze witvis ook maar kort verkrijgbaar, het seizoen loopt van begin januari tot eind maart. Dus je moet er snel bij zijn.

Tagliatelle zalm en pijnboompitjes

Wanneer je een lange dag hebt gehad, heb je soms écht even geen puf om nog uitgebreid te staan koken. Dit receptje is supersnel klaar, maar daardoor niet minder lekker. Ideaal voor dagen waarop je laat thuis bent, of juist ’s avonds nog weg moet. Je kunt het recept zelf zo feestelijk en kleurrijk maken als je wilt, door nog groenten eraan toe te voegen! Het lekkerst is om er een bosuitje doorheen te snipperen, maar kappertjes zijn er ook heel lekker doorheen. Serveer er bijvoorbeeld gestoomde broccoli bij. De ingrediënten van dit recept zijn voor één persoon. Denk als een Italiaan, dus gebruik echt goede olijfolie als dressing voor de pasta. Wees vooral niet te zuinig!