Ga naar de inhoud

Thanisch

Thanisch

De familietraditie van de Thanisch wijnmakerij gaat terug tot het jaar 1648. In 2001 nam de zoon Jörg het familiebedrijf over en zette het bedrijf met succes voort. De wijngaard strekt zich uit over de beste steile hellingen van de Midden-Moezel. Het resultaat zijn fijnfruitige, filigrane Rieslingwijnen met een sappige body en een groot potentieel.

Thanisch beschikt over 8 hectare wijngaarden in de meest bekende wijngaarden van de Midden-Moezel. 

In de kelder vertrouwt men op traditie en moderne vooruitgang. De druiven worden voorzichtig geperst en het sap wordt geklaard door het langzaam te laten bezinken. Alle Prädikat-wijnen worden uitsluitend gefermenteerd door spontane gisten om de oorspronkelijke expressie van de individuele wijngaard volledig te behouden. Het fermentatieproces is temperatuur gecontroleerd en duurt meestal lang, vaak tot ver in de lente. Dit leidt tot een zeer complex karakter van de wijnen en een lange houdbaarheid. Het afzien van hulpmiddelen is voor dit wijnhuis vanzelfsprekendheid.