Meteen naar de inhoud

Thanisch

Thanisch

De familietraditie van de Thanisch wijnmakerij gaat terug tot het jaar 1648. In 2001 nam de zoon Jörg het familiebedrijf over en zette het bedrijf met succes voort. De wijngaard strekt zich uit over de beste steile hellingen van de Midden-Moezel. Het resultaat zijn fijnfruitige, filigrane Rieslingwijnen met een sappige body en een groot potentieel.

Vandaag cultiveren we 8 hectare wijngaarden in de meest bekende wijngaarden van de Midden-Moezel. Bezoek ons ​​in besloten kring, met het bedrijf of je club. In ons proeflokaal kunt u de wijnen van uw keuze proeven en u verdiept uw ​​kennis van de wijn en zijn geschiedenis tijdens een rondleiding door de keldergewelven.

In de kelder vertrouwen we op traditie en moderne vooruitgang. De druiven, die afhankelijk van de wijn voor langere of kortere tijd worden gepureerd, worden voorzichtig geperst en het sap wordt geklaard door het langzaam te laten bezinken. Alle Prädikat-wijnen worden uitsluitend gefermenteerd door spontane gisten om de oorspronkelijke expressie van de respectieve wijngaard volledig te behouden. Het fermentatieproces is temperatuurgecontroleerd en duurt meestal lang – vaak tot ver in de lente. Dit leidt tot een zeer complex karakter van de wijnen en belooft een lange houdbaarheid. Het afzien van boetes en andere hulpmiddelen is voor ons een vanzelfsprekendheid.