Ga naar de inhoud

Sori Della Sorba

Sori Della Sorba

In een steil, ruw gebied tussen de briesjes van de Middellandse Zee en de frisse lucht van de Italiaanse Alpen, begint het verhaal van Sorì della Sorba.
Carlo en Giovanna Sori Della Sorba
Alba Sori Della Sorba
Alba Wijngaard Sori Della Sorba

Dit gebied, tussen de hellingen van Piemonte, herbergt een ongelooflijke biodiversiteit van wilde bloemen, inheemse grassen, wilde dieren en een uitgestrekt truffelbos dat zijn prachtige microflora over het hele landgoed verspreidt. Geworteld in oude kalksteen bodems vermengd met klei, zand en rotsen zorgt deze plek voor wijn met een ongelooflijke expressie, structuur, levendigheid en elegantie.

Sori Della Sorba
Sori Della Sorba vanuit het het dan van de wijngaard

Vanuit de natuur!

De Visie van Carlo (RAEN) en zijn vrouw Giovanna (Brandini) over landbouw is bedoeld om in harmonie te zijn met de natuur, de kosmos en het leven. Ze geloven in dit evenwicht en hebben een kruising ontwikkeld tussen permacultuur en biodynamische landbouwpraktijken om deze locatie in wijn zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen.

In de kelder is het doel om deze delicate noten van deze unieke locatie in de wijnen te vangen. We doen dit door gebruik te maken van inheemse gisting van hele trossen, waarbij we alleen vertrouwen op de inheemse gisten die van nature op de druiven voorkomen, waardoor we een diepere band krijgen met onze locatie en haar microflora. Na de gisting worden onze wijnen voorzichtig geperst en gerijpt in grote Slavonische eiken fusten. Zodra we vinden dat de wijnen klaar zijn, worden ze gebotteld zonder fining of filtratie om de pure, delicate noten intact te houden.

WIJNEN VAN Sori Della Sorba