WAAR RAEN BEGINT. . .
Dante studeerde in Zwitserland aan de Webster University in Genève en bij UC Davis in Californië. Carlo studeerde in Frankrijk aan de universiteit van Aix-en-Provence en in Italië aan de universiteit van Milaan. Na hun studie maakten ze onderdeel uit van het wijnproductieteam van de Robert Mondavi Winery en Opus One, beide onder leiding van hun vader Tim Mondavi. Na de verkoop van de Robert Mondavi Winery in 2004 voegden de broers zich bij hun vader Tim, tante Marcia en grootvader Robert toen deze in 2005 Continuum Estate oprichtten.
PINOT NOIR VAN EEN UNIEKE LOCATIE
In 2013 hebben Carlo en Dante de RAEN Winery opgericht met als doel om Pinot Noir van wereldklasse te produceren op de westelijke heuvels van de Sonoma-kust. RAEN richt zich momenteel op het maken van drie Pinot Noirs, van drie unieke locaties aan de Sonoma Coast.
RAEN ? BEDOEL JE RAIN ?
Nee toch echt, RAEN : Research in Agriculture and Enology Naturally. De broers, Carlo en Dante Mondavi, hebben ooit gekozen om het wijnhuis RAEN te noemen omdat RAEN, uitgesproken als ‘RAIN’, het hun er aan herinnerd dat wijn ooit regen was. Hier beneden hun filosofie in het Engels:
“Growing up our father would always tell us that wine is was the most natural beverage you can have. Rain on the fields, filtered through the rocks, the vines will drink and the sun sweetens it.
If you did nothing at all; on the outside of the grape is a wax, that wax collects all the native yeast in the air. That floated through the air. There are over a thousand different yeast cells on the outside of a grape. So if you did nothing at all, the sun would sweeten the rain, that filtered through the rocks and the vines would drink.
The wax on the outside off the skins would collect and a bird could fly down and picked up the grape or perhaps gravity or the wind could take the grape to the ground and crack up and the juice would mix with the skin.
Sugar plus yeast = alcohol.
So rain, water, would turn in to wine in the vineyards and so when we were coming up with our name. We said it needs to stand for something it needs to stand for how natural our wines are. We did the unique spelling; RAEN. Standing for our dedication to Research in Agriculture & Enology Naturally.”
BIODYNAMISCH EN NO-TILL
In de wijngaard wordt biodynamisch gewerkt. Er zijn gewassen aangeplant die de wijngaard beschermen tegen insecten en er zijn uilenverblijven geplaatst om uilen te trekken die de insecten eten die een gevaar vormen voor de wijnstokken. RAEN is een ‘no-till winery’, wat inhoudt dat de grond niet wordt omgespit. Bobcat Doris leeft rondom de wijngaarden en vangt het ongedierte dat de wijnstokken aanvreet.
EEN EIGEN STIJL!
De druiven worden ’s nachts geoogst, waardoor de vruchten een hogere zuurgraad hebben en er geen zuren toegevoegd hoeven te worden. Aan de wijnen wordt een minimale hoeveelheid sulfiet toegevoegd, er wordt geen gist gebruikt en de wijnen worden niet gefilterd.
De wijnen zijn veganistisch/plantaardig omdat tijdens het klaren van de wijn wordt er vaak gebruik gemaakt van dierlijke producten zoals vislijm, caseïne eiwit of gelatine. In het laatste proces van wijn maken worden deze middelen aan de wijn toegevoegd. Vervolgens binden de vaste deeltjes die de wijn troebel maken, zich aan deze middelen en tezamen worden ze uit de wijn gefilterd. Door de wijn van temperatuur te laten verlagen, wordt de wijn geklaard. Hierdoor worden er geen dierlijke producten gebruikt.
Wijnen van RAEN WINERY
-
RAEN Fort Ross Seaview Pinot Noir 2019
-
Raen Lady Marjorie Chardonnay 2022
-
Raen Freestone Occidental Pinot Noir 2022
-
Raen Charles Ranch Chardonnay 2022
-
Raen Pinot Noir Royal St. Robert 2022
-
Raen Fort-Ross Seaview Pinot Noir 2021
-
Raen Lady Marjorie Chardonnay 2021
-
Raen Freestone Occidental Pinot Noir 2021
-
Raen Charles Rach Chardonnay 2021