Winzer Sommerach Supremus Katzenkopf Silvaner Spätlese trocken (2017)

309.002.17 Winzer Sommerach Supremus Katzenkopf Silvaner Spätlese trocken (2017)

Wijnen van de meest traditionele wijngaardlocatie, de Katzenkopf, afgevuld in de “Frankische Bocksbeutel”. De basis voor de SUPREMUS-wijnen zijn geselecteerde percelen vanuit het hart van de Katzenkopf, oude wijnstokken met aanzienlijk lagere opbrengsten. De druiven zijn afkomstig van ambitieuze wijnmakers gezinnen, die streven naar het oogsten van de beste druivensoorten in hun wijngaarden. Alleen de beste, volledig rijpe druiven worden geaccepteerd, selectieve handmatige pluk is verplicht. De dagelijkse waarneming in de dagen en weken voor de oogst, om de optimale rijpheid van de bessen te bepalen, is onmisbaar. Een derde van de vinificatie vind plaats in houten vaten. Twee derde van de wijn wordt gefermenteerd in de stalen tank. Hierna voor een langere tijd rijping op de gistcellen.

Een wijn die perfect in balans is. Een fijn met finesse, zuiverheid en subtiele smaken. Het aangenaam rijp witte fruit is een mooi samenspel met de elegante zuren en prachtige minerale tonen die samen met de bloesem tonen deze wijn tot een genot maken. Een zeer mooie structuur met een lange afdronk.

Lekker bij:
Schaal- en schelpdieren, elegante witvis gerechten of een frisse salade.

Kenmerken

De wijn

KleurWit
Formaat / inhoudBouteille (750 ml)
Alcohol%13%
DruivenrasSilvaner (100%)

Herkomst

LandDuitsland
RegioFranken
WijnhuisWinzer Sommerach

Bewaren en drinken

FlesafsluitingSchroefdop
Botteling2017
BewaarpotentieelHeerlijk om nu te drinken, maar kan ook bewaard worden
SmaakprofielRijk en rijp
Serveertemperatuur13-15°C

Fiche technique

Download hier de fiche technique (uitgebreide specificaties) voor Supremus Katzenkopf Silvaner Spätlese trocken van Winzer Sommerach.

Bestellen

Heeft u interesse om Supremus Katzenkopf Silvaner Spätlese trocken van Winzer Sommerach te bestellen bij Wine Companions? Wij doen u graag een gepast aanbod. Neem contact met ons op, bel naar 077-7600900 of stuur ons een e-mail. Wij helpen u graag!