Weingut Deutzerhof Spätburgunder VDP Grosses Gewächs Trocken (2017)

300.003.17 Weingut Deutzerhof Spätburgunder VDP Grosses Gewächs Trocken (2017)

Bij Deutzerhof staan ze voor een natuurlijke en traditionele vinificatie, dit betekend dat de vergisting spontaan gebeurt. Na de vergisting gaat de cuvée in eikenhouten vaten. 18 maanden later ontstaat er een uitzonderlijke wijn!

Heerlijke aroma’s van vanille, rijp kersenfruit en een mooie aardsheid. Tonen van volle rijpe spekkersen, pruimen en cassisfruit. Een mooie volle wijn met prachtige rijpe smaken en zachte tannines. Puur sappig concentraat. De smaken van het fruit worden afgewisseld met smaken van chocolade, kruiden en gedoseerde aardse smaken. Een zeer plezierig, rijk en complex glas wijn. Een topwijn van een schitterende wijngaard.

Wijn en spijs tip:
Gevogelte met een saus van fruit en wit vlees.

 

Kenmerken

De wijn

KleurRood
Formaat / inhoudBouteille (750 ml)
Alcohol%14%
DruivenrasSpätburgunder (100%)

Herkomst

LandDuitsland
RegioAhr
WijnhuisWeingut Deutzerhof

Bewaren en drinken

FlesafsluitingKurk
Botteling2017
BewaarpotentieelHeerlijk om nu te drinken, maar kan ook bewaard worden
Rijping18 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten
GeurHeerlijke aroma’s van vanille, rijp kersenfruit en een mooie aardsheid.
SmaakTonen van volle rijpe spekkersen, pruimen en cassisfruit. Een mooie volle wijn met prachtige rijpe smaken en zachte tannines. Puur sappig concentraat. De smaken van het fruit worden afgewisseld met smaken van chocolade, kruiden en gedoseerde aardse smaken. Een zeer plezierig, rijk en complex glas wijn.
Serveertemperatuur16-18°C

Fiche technique

Download hier de fiche technique (uitgebreide specificaties) voor Spätburgunder VDP Grosses Gewächs Trocken van Weingut Deutzerhof.

Bestellen

Heeft u interesse om Spätburgunder VDP Grosses Gewächs Trocken van Weingut Deutzerhof te bestellen bij Wine Companions? Wij doen u graag een gepast aanbod. Neem contact met ons op, bel naar 077-7600900 of stuur ons een e-mail. Wij helpen u graag!