Domaine Marcel Couturier Saint-Véran "La Cour des Bois" 2018 (2018)

106.011.18 Domaine Marcel Couturier Saint-Véran

Deze Saint-Véran is gemaakt van 100% Chardonnay. De druivenstokken zijn 15 jaar oud. De wijn is bleekgeel van kleur en heeft een geuren van primair fruit vooral steenvrucht, abrikoos en peer. Afgewisseld met een zeer verfijnde houttoets. Zeer elegant en goed gebalanceerd glas wijn. Een mooi evenwicht in de smaken van het rijpe fruit, ananastonen afgewisseld met zachte citrus. Een totale balans in het frisse fruit, de rijpe tonen en de zeer goede zuurstructuur. Zeer verfijnd glas wijn, veel sappigheid en elegantie. Loepzuiver gemaakt met voldoende spanning.

Lekker bij:
Gebakken vis, schaal- en schelpdieren, salades, pasta.

Kenmerken

De wijn

KleurWit
Formaat / inhoudBouteille (750 ml)
DruivenrasChardonnay (100%)

Herkomst

LandFrankrijk
RegioBourgogne
WijnhuisDomaine Marcel Couturier

Bewaren en drinken

FlesafsluitingKurk
Botteling2018
BewaarpotentieelHeerlijk om nu te drinken, maar kan ook bewaard worden
Rijping11 maanden gerijpt in eikenhouten vaten.
GeurPrimair fruit van steenvrucht, abrikoos en peer. Afgewisseld met een zeer verfijnde houttoets.
SmaakprofielRijk en filmend
SmaakZeer elegant en goed gebalanceerd glas wijn. Een mooi evenwicht in de smaken van het rijpe fruit, ananastonen afgewisseld met zachte citrus. Een totale balans in het frisse fruit, de rijpe tonen en de zeer goede zuurstructuur. Zeer verfijnd glas wijn, veel sappigheid en elegantie. Loepzuiver gemaakt met voldoende spanning.  
Serveertemperatuur10-12°C

Fiche technique

Download hier de fiche technique (uitgebreide specificaties) voor Saint-Véran "La Cour des Bois" 2018 van Domaine Marcel Couturier.

Bestellen

Heeft u interesse om Saint-Véran "La Cour des Bois" 2018 van Domaine Marcel Couturier te bestellen bij Wine Companions? Wij doen u graag een gepast aanbod. Neem contact met ons op, bel naar 077-7600900 of stuur ons een e-mail. Wij helpen u graag!

Andere wijnen van Domaine Marcel Couturier