Franck Massard Rudeles 23 (2018)

604.026.18 Franck Massard Rudeles 23 (2018)

De wijnstokken voor de Rudeles 23 groeien voornamelijk in de vallei tussen de dorpen Peñalba de San Esteban en Atauta. De naam '23' komt van het aantal percelen wijnstokken die zijn gebruikt om deze wijn te maken. Ieder perceel heeft een eigen naam, deze is door de voorouders van Rudeles gegeven. De wijn is gemaakt van de druivensoorten Tempranillo ,waarvan 70% 10 jaar jonge wijnstokken en 30% van 90 jaar oude stokken, en 100 jaar oude Garnacha - stokken. 

De Rudeles 23 is kersenrood van kleur. Deze elegante en fluwelen wijn biedt een werkelijk evenwichtige structuur met aangename aroma’s van rode vruchten en specerijen. Het hout is goed geïntegreerd en geeft meer complexiteit en body aan deze verfijnde wijn.

Lekker bij:
Groot wild, rood vlees, gegrild lam en gerookte kazen.

Kenmerken

De wijn

KleurRood
Formaat / inhoudBouteille (750 ml)
Alcohol%14%
DruivenrasTempranillo (95%), Garnacha (5%)

Herkomst

LandSpanje
RegioDO Ribera Del Douro
WijnhuisFranck Massard, Franck Massard

Bewaren en drinken

FlesafsluitingKurk
Botteling2018
BewaarpotentieelHeerlijk om nu te drinken
Rijping6-8 maanden in Franse eiken vaten.
GeurZeer fruitig, hint van rode vruchten en kruiden.
SmaakprofielRijk en rijp
SmaakDeze elegante en fluwelen wijn biedt een werkelijk evenwichtige structuur met aangename aroma’s van rode vruchten en specerijen. Het hout is goed geïntegreerd en geeft meer complexiteit en body aan deze verfijnde wijn.
Serveertemperatuur18°C

Fiche technique

Download hier de fiche technique (uitgebreide specificaties) voor Rudeles 23 van Franck Massard.

Bestellen

Heeft u interesse om Rudeles 23 van Franck Massard te bestellen bij Wine Companions? Wij doen u graag een gepast aanbod. Neem contact met ons op, bel naar 077-7600900 of stuur ons een e-mail. Wij helpen u graag!