Jamieson Ranch Reata Pinot Noir (2015)

201.005.15 Jamieson Ranch Reata Pinot Noir (2015)

De naam Reata komt van het Spaanse woord voor 'lasso'. Hand gevlochten en begraven in de aarde om te genezen, elk touw - net als onze wijn - een individu voor de wijnmaker en voor het land waaruit het is geboren. 30% van deze wijn heeft in Franse eikenhouten vaten gerijpt voor een periode van 10 maanden.

Deze prachtige Pinot Noir van heeft heerlijke sappige smaken van kers, framboos, bosbes met een beetje anijs en karamel. De rijpe fijne tannine geven een zijdeachtige textuur met een hele mooie complexiteit en een rijke en lange afdronk. Een waar genot om te drinken!

Wijn-spijs tip:
Combineer deze wijn met elegante lichte vleesgerechten. De wijn is heerlijk om licht te koelen tot 16 graden, maar wanneer deze op kamertemperatuur wordt gedronken zal deze voller en rijker worden.

 

 

Kenmerken

De wijn

KleurRood
Formaat / inhoudBouteille (750 ml)
Alcohol%14%
DruivenrasPinot Noir (100%)

Herkomst

LandVerenigde Staten
RegioLodi
WijnhuisJamieson Ranch

Bewaren en drinken

FlesafsluitingKurk
Botteling2015
BewaarpotentieelHeerlijk om nu te drinken, maar kan ook 2 tot 7 jaar bewaard worden
Rijping10 maanden rijping in 70% neutrale vaten en 30% nieuwe Frans eiken vaten
GeurKersen, framboos en granaatappel, aroma's van vanille
SmaakprofielRood fruit en zacht
SmaakEen heerlijke sappige wijn met smaken van kers, framboos, bosbes, anijs en karamel. Een rijpe tannine en zijdezacht textuur, mooie complexiteit en een lange afdronk.
Serveertemperatuur16°C

Fiche technique

Download hier de fiche technique (uitgebreide specificaties) voor Reata Pinot Noir van Jamieson Ranch.

Bestellen

Heeft u interesse om Reata Pinot Noir van Jamieson Ranch te bestellen bij Wine Companions? Wij doen u graag een gepast aanbod. Neem contact met ons op, bel naar 077-7600900 of stuur ons een e-mail. Wij helpen u graag!