Jamieson Ranch Reata Chardonnay (2017)

201.006.17 Jamieson Ranch Reata Chardonnay (2017)

De naam Reata komt van het Spaanse woord voor 'lasso'. Hand gevlochten en begraven in de aarde om te genezen, elk touw - net als deze wijn - een individu voor de wijnmaker en voor het land waaruit het is geboren. 30% van deze wijn heeft in Franse eikenhouten vaten gerijpt.

Deze Chardonnay heeft geuren van groene appel, walnoot, peer, honing en abrikoos. Een mooie volle wijn met smaken van gedroogde ananas, kamperfoelie, appel en Butter scotch. Frisse wijn maar toch zeer romig met een mooie lange afdronk.

Wijn-Spijs tip:
Deze wijn zal u overwelmen door haar balans en complexiteit. Het heeft een mooie Butter scotch-component die niet overdreven is. Combineer deze chardonnay met tonijntartaar, schaal- en schelpdieren, visgerechten met een boter- of kreeftensaus, of gestoomde zeebaars.

 

 

Kenmerken

De wijn

KleurWit
Formaat / inhoudBouteille (750 ml)
Alcohol%15%
DruivenrasChardonnay (100%)

Herkomst

LandVerenigde Staten
RegioSonoma Coast
WijnhuisJamieson Ranch

Bewaren en drinken

FlesafsluitingKurk
Botteling2017
Bewaarpotentieel5 tot 7 jaar
RijpingDeze wijn heeft 9 maanden in Frans eiken gerijpt
GeurGroene appel, walnoot, peer, honing en abrikoos
SmaakprofielRijk en filmend
SmaakEr ontvouwen zich smaken van rijpe perzik, mango en appel. Een rijpe en romige wijn met tonen van vanille aangevuld met ziltigheid en structuur.  Een mondvullende wijn die zeer goed in balans is met een lange afdronk.
Serveertemperatuur12-14°C

Fiche technique

Download hier de fiche technique (uitgebreide specificaties) voor Reata Chardonnay van Jamieson Ranch.

Bestellen

Heeft u interesse om Reata Chardonnay van Jamieson Ranch te bestellen bij Wine Companions? Wij doen u graag een gepast aanbod. Neem contact met ons op, bel naar 077-7600900 of stuur ons een e-mail. Wij helpen u graag!