Erath Prince Hill Pinot Noir (2012)

208.001.12 Erath Prince Hill Pinot Noir (2012)

Prince Hill Vineyard biedt ideale groeivoorwaarden voor het produceren van wereldklasse Pinot Noir. Aangeplant in 1983, omvat deze wijngaard 34 hectare, waarvan 27 zijn toegewijd aan topkwaliteit Pinot Noir. De Prince Hill biedt de voordelen van zuidelijke, zuidoostelijke en oostelijke exposities.

De wijngaard wordt gekenmerkt door zijn Jory bodem, die bestaat uit een steenkleurige zilte klei leem. De diepte en rijkdom van de bodem zijn ideaal voor wijnbouw. De wortels van de wijnstok worden aangemoedigd om diep in de aarde te groeien, waar de rijke gronden de wijnstokken voeden.

Intens rijpe en bedwelmende aroma's van cognac en geconserveerde kersen worden geaccentueerd door een lichte vlezigheid en een vleugje marsepein. De gewichtige, maar toch zijdeachtige tannine, dragen donkere fruitaroma's van zwarte bessen, kers, zwarte pruim en rood-heerlijke appelhuid over het gehemelte.

Dit is een biologische wijn.

 

 

 

 

Kenmerken

De wijn

KleurRood
Formaat / inhoudBouteille (750 ml)
Alcohol%14%
DruivenrasPinot Noir (100%)

Herkomst

LandVerenigde Staten
RegioOregon
WijnhuisErath

Bewaren en drinken

FlesafsluitingKurk
Botteling2012
Rijping12 maanden in 40% nieuw Frans eiken vaten
GeurIntensief rijpe en bedwelmende aroma's van gedroogd fruit en kersen, geaccentueerd door een lichte vlezigheid en hint van marsepein
SmaakDikke, maar zijdeachtige tannines, donker fruit van zwarte bessen, Bing-kersen, zwarte pruimen en rode appel.
Serveertemperatuur16-18°C

Fiche technique

Download hier de fiche technique (uitgebreide specificaties) voor Prince Hill Pinot Noir van Erath.

Bestellen

Heeft u interesse om Prince Hill Pinot Noir van Erath te bestellen bij Wine Companions? Wij doen u graag een gepast aanbod. Neem contact met ons op, bel naar 077-7600900 of stuur ons een e-mail. Wij helpen u graag!