King Estate Vineyards Pinot Noir Wiliamette Valley (2015)

205.005.15 King Estate Vineyards Pinot Noir Wiliamette Valley (2015)

Het wijnhuis King Estate ligt in de Verenigde Staten, in de staat Oregon aan de rand van de Willamette Valley in het Zuid-Westen van Eugene, bij de stad Lorane. Oregon wordt ook wel de Pacific North west van de Verenigde Staten genoemd en heeft vrijwel dezelfde klimatologische omstandigheden als de Franse Bourgognestreek. 

De wijn vertoond licht robijnrood van kleur. Fantastische elegante en evenwichtige wijn. Veel rijpe smaken van aardbei, framboos en kers. Ook smaken van vanille en aardse tonen. Een zeer sappig en levendig glas wijn. Een afwisseling van een mooie zuurgraad, rijp fruit en zachte tannines zorgen voor een mooie complexe wijn.

Lekker bij:
Gekruid gegrild vlees, ganzenlever, wild en zachte kaassoorten.

Dit is een biodynamische wijn.

 

 

Kenmerken

De wijn

KleurRood
Formaat / inhoudBouteille (750 ml)
Alcohol%13%
DruivenrasPinot Noir (100%)

Herkomst

LandVerenigde Staten
RegioOregon
WijnhuisKing Estate Vineyards

Bewaren en drinken

FlesafsluitingKurk
Botteling2015
BewaarpotentieelHeerlijk om nu te drinken, maar kan ook voor lange tijd bewaard worden
Geurkersenfruit, bessenfruit en kruiden.
SmaakprofielRood fruit en zacht
SmaakFantastische elegante en evenwichtige wijn. Veel rijpe smaken van aardbei, framboos en kers. Ook smaken van vanille en aardse tonen. Een zeer sappig en levendig glas wijn. Een afwisseling van een mooie zuurgraad, rijp fruit en zachte tannines zorgen voor een mooie complexe wijn.
Serveertemperatuur16°C

Fiche technique

Download hier de fiche technique (uitgebreide specificaties) voor Pinot Noir Wiliamette Valley van King Estate Vineyards.

Bestellen

Heeft u interesse om Pinot Noir Wiliamette Valley van King Estate Vineyards te bestellen bij Wine Companions? Wij doen u graag een gepast aanbod. Neem contact met ons op, bel naar 077-7600900 of stuur ons een e-mail. Wij helpen u graag!