Adelante Adelante Malbec Cuvee DE (2017)

701.003.17 Adelante Adelante Malbec Cuvee DE (2017)

Wijnmaker Ray Kaufman doet zijn best om een zeer mooie Malbec te creëren met de druiven van wijngaard La Consulta, een wijngaard die al 70 jaar oud is.Sinds 2011 is deze wijngaarden in handen van Ray en ging zijn nieuwe uitdaging aan “Rescueing the vineyard”. Hierdoor hebben ze de wijngaarden “Adelante” genoemd wat vertaald vanuit Spaans “Vooruitgaan” betekend.

 

Een hele volle wijn met zeer veel vaste stoffen. Rijp zwart fruit, met veel sappigheid, veel kracht, maar toch ook een bepaalde geslepenheid en verfijning. Dit komt met name door het complexe rijpe fruit van de oude wijn stokken. Een heel krachtig glas wijn met een zeer mooi houtgebruik.

Wijn en spijs tip:
Stoofvlees, rood vlees met goede vetdooradering.

Kenmerken

De wijn

KleurRood
Formaat / inhoudBouteille (750 ml)
Alcohol%14%
DruivenrasMalbec (100%)

Herkomst

LandArgentinië
RegioMendoza
WijnhuisAdelante

Bewaren en drinken

FlesafsluitingKurk
Botteling2017
BewaarpotentieelHeerlijk om nu te drinken, maar kan ook bewaard worden
RijpingGerijpt in Frans eikenhouten vaten
GeurZwarte bes, vanille, houttonen, jeneverbes, kruidigheid.
SmaakprofielVol en kruidig
SmaakEen hele volle wijn met zeer veel vaste stoffen. Rijp zwart fruit, met veel sappigheid, veel kracht, maar toch ook een bepaalde geslepenheid en verfijning. Dit komt met name door het complexe rijpe fruit van de oude wijn stokken. Een heel krachtig glas wijn met een zeer mooi houtgebruik.
Serveertemperatuur16-18°C

Fiche technique

Download hier de fiche technique (uitgebreide specificaties) voor Adelante Malbec Cuvee DE van Adelante.

Bestellen

Heeft u interesse om Adelante Malbec Cuvee DE van Adelante te bestellen bij Wine Companions? Wij doen u graag een gepast aanbod. Neem contact met ons op, bel naar 077-7600900 of stuur ons een e-mail. Wij helpen u graag!

Andere wijnen van Adelante