Maak hier uw keuze
Uitklappen Soort
Uitklappen Kleur
Uitklappen Land
Uitklappen Smaak
Uitklappen Prijsklasse

Nieuws van The Wine Companions

Jamieson Ranch Light Horse: meer dan een wijnlabel

Overig nieuws, 25-8-2016

Jamieson Ranch Vineyards in Nappa Valley (Verenigde Staten) is de producent van "Light Horse" wijnen. Wine Companions levert uit deze serie de Chardonnay en de Pinot Noir. Maar de naam "Light Horse" staat voor meer dan alleen een wijnlabel. Het is een metafoor voor een uniek programma van het wijnhuis, waarbij er therapie wordt verzorgd met dieren voor wijnliefhebbers, oorlogsveteranen en kinderen met een handicap.

Light Horse Jamieson RanchOp het terrein van het wijnhuis lopen drie minipaarden rond: Molly, Sweet Jane en Winnie the Pooh. Alle drie de dieren zijn gecertificeerd voor het gebruik in therapeutische behandelingen. Ze geven kalmte, energie en zorgen voor wonderbaarlijke momenten bij kinderen en volwassenen. Nadat Bill Leigon, eigenaar van Jamieson Ranch, over de bijzondere ervaringen met deze dieren had gelezen, heeft hij er een aantal op het wijnhuis neergezet. Hij heeft daarbij ook zelf ervaring opgedaan met het effect van de paarden op zijn autistische zoon.

Lees meer over het wonderlijke verhaal van Light Horse in dit Engelstalige artikel van Nappa Valley Register.

> Lees hier meer over het wijnhuis Jamieson Ranche...


Meer... Reviews en tastings

Meer... Wijn en product nieuws

Meer... Overig nieuws


Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief!

Om op de hoogte te blijven van nieuwe producten, reviews en beoordelingen van onze wijnen, achtergrondartikelen en meer, kunt u zich gratis abonneren op de nieuwsbrief van The Wine Companions.