Kwaliteit & Traditioneel
In deze ‘single vineyard winery’ maakt de innovatieve wijnmaker Camilla Rossi Chauvenet biologische klassewijnen in een frisse stijl, met als uitgangpunten respect voor de natuur, innovatie en kwaliteit.
Camilla werkt met de traditionele Valpolicella- en Amarone-druiven: Corvina, Crovinone en Rondinella. De druiven worden na de oogst gedroogd in de Fruttioa, een drooghuis naar historisch landelijk voorbeeld, waar ze onder invloed van de wind langzaam indrogen.
Kenmerkend voor de stijl van Massimago zijn de doordrinkbaarheid, de goede verteerbaarheid, de mooie zuren en een laag suikergehalte, dat rond de 2,5 gram suiker per liter bij de Ripasso ligt en rond de 2 gram suiker bij de Profasio. De wijnen bezitten daardoor een goede balans tussen zuren, kracht en alcohol, waardoor ze niet alleen goed in te zetten zijn als wijn-spijs-combinatie, maar ook geweldig zijn om zo te drinken.