Ga naar de inhoud

Franck Massard Wines

Franck Massard Wines

Franck Massard is een geboren en getogen Fransman. Hij begon zijn carrière als sommelier en werd in 1996 de beste sommelier in het Verenigd Koninkrijk. In datzelfde jaar ontmoette hij in Londen Christophe Brunet. Ze werkten samen bij het beroemde wijnhuis Torres in Barcelona en hebben beide een enorme ervaring in de wijnwereld, waaronder het maken van wijnen.

de eerste wijngaard

In 2004 kochten Franck Massard en Christophe Brunet hun eerste wijngaard in de Priorat. De eerste wijn die het zakelijke duo produceerde was de Huellas. Omdat zij destijds nog voor Torres werkten, stonden niet hun namen op het etiket, maar hun vingerafdrukken, oftewel ‘huellas’. Deze vingerafdrukken zijn nog steeds het beeldmerk van de Huellas-wijnen. Inmiddels heeft Christophe het bedrijf verlaten en is Franck alleen verantwoordelijk.

een duidelijke visie

Franck is een wijnprofessional met een duidelijke eigen visie op de wijnwereld, die geen platgetreden paden bewandelt en continu op zoek is naar nieuwe wijnen en uitdagingen.

Inmiddels produceert hij zijn wijnen in een groot aantal verschillende Spaanse productiegebieden, waarbij respect voor de natuur en biologisch wijnmaken de uitgangspunten zijn.

Hij is een groot voorstander van het laten spreken van de verschillende grondsoorten en microklimaten. Hierdoor hebben zijn wijnen allemaal hun eigen identiteit.
Daarnaast hebben ze over het algemeen een verfijnde en elegante stijl met een mooie zuurgraad.

humilitat, franck massard, wijnfles

WIJNEN VAN Franck Massard