Ga naar de inhoud

Ferrer Bobet

Ferrer Bobet

Ferrer Bobet is gesitueerd in de Porrera regio, een adembenemend stuk natuur in Priorat. Porrera is een van de koelste delen van Priorat door de invloed van een noordoostelijke wind. Daarnaast is er een subtiele invloed van de Middellandse Zee. De wijngaarden behoren tot de hoogste en steilste van de regio en er is sprake van een groot verschil tussen de dag- en nachttemperatuur. Dit zorgt ervoor dat de druiven een optimale rijpingsperiode krijgen en een goed zuurgehalte behouden. De leistenen bodem - een kenmerk van veel topwijngaarden in Priorat - geeft een unieke touch aan de wijnen van Ferrer Bobet. Het wijnhuis telt 70 hectare waarvan 15 hectare beplant is met wijnstokken, waarvan de meeste bijna 110 jaar oud.

Respect en traditie

Bij Ferrer Bobet staat respect op de eerste plaats. Van de oude tradities van de groei van de wijnstokken tot het onderhoud van de wijngaard en het wijnmaken.

Ook is er respect tussen de twee oude vrienden Sergi Ferrer-Salat en Raül Bobet. Door hun grote passie voor de wijncultuur hebben ze in 2008 hun eerste twee wijnen op de markt gezet: de Vinyes Velles 2005 en Seleccìo Especial Vinyes Velles 2005. De Seleccìo Especial wordt gemaakt van druiven van de oudste wijnstokken in de Priorat.

Na de oogst worden de druiven stuk voor stuk op een dubbele sorteertafel geselecteerd. De fermentatie vindt plaats in kleine 15 en 30 hectoliter vaten, zodat elk perceel individueel kan vinifiëren. De meeste vaten zijn gemaakt van hout, een factor die in hoge mate de structuur van de wijn bepaalt.  Daarna rijpen de wijnen 15 maanden in Franse eiken vaten. Hierna worden ze zonder te filteren gebotteld en verder gerijpt in de kelder.

WIJNEN VAN Ferrer Bobet