Ga naar de inhoud

Corte Aura Franciacorta

Corte Aura Franciacorta

Federico gelooft dat kwaliteit de sleutel is tot het creëren van een product dat in de tijd meegaat. Ondanks dat hij niet uit een wijn producerend gezin kwam, werd hij gedreven door passie en besloot hij zijn weddenschappen in te zetten in het Corteaura-project waarin hij al zijn middelen investeerde. De tijd heeft hem gelijk gegeven.
Oost 2019, Harvest, grapes, druiven. Corte Aura Franciacorta wijngaard

Een oenologische droom…

Corteaura Franciacorta werd in 2009 opgericht door Federico Fossati. Opgegroeid in Veneto wilde hij een oenologische droom vervullen: een wijn van topkwaliteit produceren in een gebied met een natuurlijke roeping voor de druiventeelt. Na zorgvuldig onderzoek in alle wijnproducerende gebieden van Italië, erkende hij de regio Franciacorta als degene die, boven alle anderen, zou verzekeren dat zijn wijnen een rijk en gevarieerd scala aan ondertoon zouden hebben.

Druiven uit het hele gebied

Van de verschillende mogelijkheden die de regio biedt, koos hij voor Adro en zijn eeuwenoude traditie. Hij ondernam nauwgezet restauratiewerk aan een oud landelijk gebouw en transformeerde het in een wijnmakerij, met behoud van volledig respect voor het lokale grondgebied en de omliggende wijngaarden.

Productie

De eerste productie werd mogelijk gemaakt dankzij een toevallige ontmoeting met Pierangelo Bonomi en zijn uitgebreide wijnbereidingservaring in het Franciacorta-gebied. Tegenwoordig produceert Corteaura 100.000 flessen en cultiveert 6 hectare wijngaarden, waarvan het merendeel in particulier bezit, waarbij druiven worden gekocht in de hele Franciacorta-regio, waardoor de wijnen het breedste scala aan geuren en aroma’s hebben.

WIJNEN VAN CORTE AURA FRANCIACORTA