Ga naar de inhoud

Château Mourre du tendre

Château Mourre du tendre

Chateau du Mourre du Tendre maakt krachtige en traditionele wijnen van de druivensoorten Grenache, Carignan, Cinsault en Mourvèdre.

Provence

Chateau du Mourre du Tendre ligt in het hart van de Provence in Courthezon, tussen de Châteauneuf-du-Pape en de plaats Orange. De wijngaarden –  met wijnstokken gemiddeld tussen de 50 en 100 jaar oud – strekken zich uit over een  oppervlakte van zo’n 20 kilometer.

De wijngaarden liggen op zeer diverse bodemstructuren en bodemsamenstellingen. De bodems met een dominantie aan kalksteen, maar ook verschillende soorten klei en zand, brengen een grote complexiteit, elegantie en mooie finesses in de wijnen.

Chateau Mourre du Tendre, Chateauneuf du pape, wijnstreek, foto wijngaarden

Familie

Chateau du Mourre du Tendre wordt gerund door de 7e generatie van de familie Paumel en de op dit moment 24-jarige Paul is de wijnmaker.  Hij nam het domein in 2013 over toen hij 18 was. Met al zijn energie is hij een explosie aan enthousiasme en passie.

Het uitgangspunt van het domein is wijn maken met respect voor het land en de aarde en zoeken naar evenwicht en elegantie. Daarnaast is de filosofie om minimalistisch en traditioneel te werken. Alles wordt met de hand gedaan en pesticiden zijn in de wijngaard nooit gebruikt. De oogst geschiedt in verschillende fases en de druiven worden zorgvuldig gesorteerd wanneer ze in de kelder komen.

Paul Verité in the vineyards, Chateau Mourre du Tendre

foto van het wijnhuis / hotel van Chateau Mourre du Tendre

Wijn

De Paumel-familie maakt krachtige en traditionele wijnen. De druiven worden niet ontsteeld voor ze verwerkt worden. De korte carbonische inweking geschiedt in een gesloten tank, waarna spontane vergisting plaatsvindt. Na deze gisting volgt een rijping van ongeveer twee tot drie jaar in roestvrijstalen tanks. Daarna krijgt de wijn nog rust en ontwikkeling op de fles.

Het resultaat zijn volle, rijke, karaktervolle en gestructureerde wijnen die niet zwaar of log zijn. Ze bezitten een mooie zuurgraad, waardoor ze een heel goede verteerbaarheid en doordrinkbaarheid houden en zich ook goed laten opleggen.

Chateau Mourre du Tendre, productfoto, wijnfles, wijnglas. lekkere wijn. Chateauneuf-du-pape

oogst 2018

Wijnen van Château mourre du tendre