Ga naar de inhoud

Brennfleck

Brennfleck

Het verleden meenemen naar de toekomst...

Het samenspel van oud en nieuw is een zichtbaar teken van wat dit duitse wijnhuis bijzonder maakt. Nuchterheid en passie spelen hier een even belangrijke rol als innovatie en verbondenheid met de natuur.
Het doel is om de traditie die al generaties lang wordt gecultiveerd te behouden en voortdurend te verbeteren. Het landhuis uit 1479 vormt een mooi contrast met het wijnpershuis. Helder, no-nonsense en onafhankelijk, het gebouw weerspiegelt de filosofie van de wijnen die daar worden geperst.

De wijngaarden :Sulzfeld, Iphofen, Rödelsee & Escherndorf…

In de bijna natuurlijke wijnbouw gaat men hier heel voorzichtig om met hulpbronnen en wordt het culturele landschap behouden. Onder het oppervlak liggen de fundamenten voor diepgewortelde, sterke en resistente wijnstokken. De opbrengst wordt bewust klein gehouden om een hogere kwaliteit wijn te krijgen en door middel van vergroening wordt gezorgd voor een optimaal bodembeheer. De wijngaarden zijn bepalend voor stijl en kwaliteit, zodat zelfs de fijnste nuances van het terroir later in het glas te herkennen zijn. De wijnstokken groeien op toplocaties op de hellingen van de Main met zijn lössbodems op schelpkalksteenformaties en op de Keuperbodems van het Steigerwald. Net als de Riesling op de steile helling ‘Escherndorfer Lump’, die tot de beste van Duitsland behoort.

De kelder:

Men werkt hier met wat de natuur geeft. En dat is genoeg.

De kwaliteit komt tot stand in de wijngaard en is het resultaat van vele individuele, veelal kleine en vaak moeilijk te voorspellen details. Tijdens de vinificatie ligt de focus op het behouden van kwaliteit, wat in de wijngaard al consequent wordt uitgevoerd. Dit vraagt ​​zorgvuldig handwerk, toewijding en het nodige inlevingsvermogen. Zo ontstaan ​​authentieke wijnen, die uniek zijn door hun persoonlijkheid en hun veelzijdigheid.