Ga naar de inhoud
Can Gelat
Wijnhuizen

Can Gelat

Can Gelat is een gerenommeerd wijnhuis op het prachtige eiland Mallorca, bekend om zijn deskundigheid en toewijding in het maken van voortreffelijke wijnen. Met een combinatie van traditioneel vakmanschap en moderne technieken, verlegt Can Gelat voortdurend de grenzen van de wijnproductie.

Lees verder »
Wijnhuizen

Thanisch

De familietraditie van de Thanisch wijnmakerij gaat terug tot het jaar 1648. In 2001 nam de zoon Jörg het familiebedrijf over

Lees verder »
Carlo en Giovanna Sori Della Sorba
Wijnhuizen

Sori Della Sorba

In een steil, ruw gebied tussen de briesjes van de Middellandse Zee en de frisse lucht van de Italiaanse Alpen, begint het verhaal van Sorì della Sorba.

Lees verder »
Wijnhuizen

Agricola Brandini La Morra

Het wijnbedrijf Brandini ligt in Piemonte in het plaatsje La Morra, zo’n 30 kilometer van Alba. De Italiaanse streek staat bekend om zijn truffels en de grote Barolowijnen.

Het bedrijf wordt geleid door twee zeer energieke dames: Serena en Giovanna Bagnasco.

Zij zijn ervan overtuigd dat het verbouwen van druiven en het maken van wijn op een biologische wijze meer een levenswijze is, dan een productiemethode. De dames geloven in de filosofie om de aarde goed te behandelen en hem beter achter te laten dan dat zij hem hebben aangetroffen. Daarnaast zetten ze zeer hoog in op de kwaliteit van hun wijnen.

Lees verder »
Wijnhuizen

Bordeaux

Bordeaux is voor de meeste mensen de hoofdstad van het Franse departement Gironde. Voor kenners klinkt de naam echter als muziek in de oren, want voor hen is Bordeaux een gebied waar de topwijnen daglicht kunnen zien. In de hele wijnbusiness is Bordeaux een begrip en meestal de maatstaf voor kwaliteit. Elke wijnliefhebber weet ook dat Bordeaux het hart is van de Franse wijnbouw. Het vakmanschap van de druiventelers is extreem hoog, want hun topwijnen verdienen een wereldwijde reputatie.

Lees verder »
Wijnhuizen

Castello di Spessa

Castello di Spessa is de overkoepelende naam voor meerdere bedrijven, namelijk een fantastisch kasteel, 2 wijnbedrijven, 3 restaurants, 40 gastenkamers, een 18-holes golfbaan en een wellness die gedreven wordt op basis van wijntherapie.

Het kasteel, Castello di Spessa, ligt in de plaats Capriva del Friuli. Dit plaatsje ligt in de streek Collio , waar de beste wijnen van de Friuli vandaan komen. Iets daaronder ligt de Collio DOC en daar weer onder de Friuli Isonzo DOC. In beide gebieden heeft Castello di Spessa haar twee wijngaarden. Beide regio’s hebben eigen grondsoorten met de daarbij behorende karakteristieken.

Lees verder »
Wijnhuizen

Fattoi

Het wijnbedrijf van de familie Fattoi ligt in de Toscane, vlakbij Montalcino in een dal bij de rivier Orcia. De wortels van de Familie Fattoi liggen in de regio Montalcino en de wijnmakersfamilie mag zich scharen onder de grote namen in deze wijnstreek. Professionaliteit en enthousiasme zijn de kernwaarden van het wijnbedrijf, dat hierdoor mede het district Montalcino op de kaart heeft gezet. De wijnen en de olijfolie zijn wereldwijd bekend en worden volop geprezen in de nationale en internationale pers.

Lees verder »
Wijnhuizen

Ferrer Bobet

Ferrer Bobet is gesitueerd in de Porrera regio, een adembenemend stuk natuur in Priorat. Porrera is een van de koelste delen van Priorat door de invloed van een noordoostelijke wind. Daarnaast is er een subtiele invloed van de Middellandse Zee. De wijngaarden behoren tot de hoogste en steilste van de regio en er is sprake van een groot verschil tussen de dag- en nachttemperatuur. Dit zorgt ervoor dat de druiven een optimale rijpingsperiode krijgen en een goed zuurgehalte behouden. De leistenen bodem – een kenmerk van veel topwijngaarden in Priorat – geeft een unieke touch aan de wijnen van Ferrer Bobet. Het wijnhuis telt 70 hectare waarvan 15 hectare beplant is met wijnstokken, waarvan de meeste bijna 110 jaar oud.

Lees verder »
Wijnhuizen

Radio Coteau

Radio-Coteau ligt in Sonoma County in Californië en is eigendom van de in New York geboren Eric Sussman. Na zijn studie agricultuur verbleef hij enkele jaren in wijnbouwgebied Yakima Valley in de staat Washington en verdiepte hij zich in de cultuur van de oude wijnwereld.
Hij ging naar Frankrijk, waar hij ten tijde van twee uitzonderlijke wijnjaargangen kennis opdeed bij Baron Philippe de Rothschild in Pauillac in 1995 en bij Domaine Comte Armand in Pommard en Domaine Jacques Prier in Meursault in 1996.
Na een jaar bij Bonny Doon in Santa Cruz vestigde Eric zich in Western Sonoma County als geassocieerd wijnmaker voor Dehlinger.

Lees verder »
Je hebt het einde bereikt.