Ga naar de inhoud

Anne de Laweiss

Anne de Laweiss

Cantine Massimago ligt in de Mezzane, een van de mooiste en wildste valleien van de Noord-Italiaanse Valpolicella-regio, bij Verona en het Gardameer. Massimago werd in 1883 gesticht door de familie Cracco onder de naam ‘Maximum Agium 1883’. In 2003 nam de toen 18-jarige nazaat van de familie, Camilla Rossi Chauvenet, het domein over en gaf het de naam ‘Massimago’, dat een letterlijke vertaling is van de oorspronkelijke Latijnse naam naar het Italiaans.

Deze naam resoneert als een eerbetoon aan de Kaysersbergvallei en aan de Weiss, de charmante en heldere rivier die erdoorheen kronkelt

Deze groene vallei is een van de mooiste uitingen van de natuur in de Elzas, betoverd door haar natuurlijke schoonheid: de wijngaarden, geplant op de heuvels, gevolgd door kastanjebossen, met op de achtergrond de rotsen van de Hautes Vosges. De lieflijkheid van het leven, waar eeuwenoude tradities in ere worden gehouden, in de bocht van een pad, een kastanjebos of een wijngaard.

Anne de Laweiss
Anne de Laweiss wijn

Het verhaal begint in de 16e eeuw in het kleine dorpje Kaysersberg in de Elzas. In die tijd was een zekere vrouw, Anne, samen met haar man Lazarus von Schwendi, een actieve promotor van de wijngaard in de Elzas, en vooral van de wijnen. Deze diplomaat en generaal in het keizerlijke leger van het Romeinse Rijk was zeer bekend in de streek rond Colmar en werd terecht de “Vader van de Elzas Tokay” genoemd.

Wijnen van Anne de Laweiss