Ga naar de inhoud

ADELANTE

ADELANTE

Adelante Winery is gelegen in Mendoza, het meest belangrijke wijngebied in Argentinië. De Uco vallei in het gebied La Consulta is de thuisbasis van de wijngaard Don Eugenio. De wijngaard werd in 1946 aangelegd door de Italiaanse immigrant Eugenio Gioachini, waardoor de stokken ruim 70 jaar oud zijn. Met een ligging op 900 tot 1000 meter hoogte heeft de wijngaard een prachtig zicht op het Andesgebergte.

Ray Kaufman

Het wijnbedrijf is sinds 2011 in bezit van Ray Kaufman en Marc Buelinckx en zij gaven het de naam Adelante, wat Spaans is voor ‘vooruitgang’. De Amerikaanse Ray Kaufman werkte lang als wijnmaker in Sonoma, Californië, waaronder meer dan 20 jaar bij het legendarische domein Laurel Glen.
Met zijn ruime ervaring in Californië maakte hij van de Don Eugenio wijngaard een wijngaard waar prachtige kwaliteitswijnen vandaan komen.

Ray gebruikt natuurlijke gisten en oogst de druiven zo optimaal mogelijk om zo min mogelijk zuren te hoeven toevoegen. Verder worden de wijnen niet of nauwelijks gefilterd.

Ray Kaufman

Laurel Glen

Ondanks dat Ray naar Argentinië is vertrokken, blijft de band met Laurel Glen bestaan. De wijnen van Adelante worden er namelijk gerijpt en gebotteld.  Na de oogst worden de druiven geperst en wordt het sap naar Californië gebracht. Bij Laurel Glen zijn naar de mening van Ray alle omstandigheden aanwezig om de wijnen van Adelante optimaal volgens zijn eisen te laten rijpen. 20% wordt in nieuwe eiken vaten gerijpt, 50% in oude eiken vaten en de resterende 30% in roestvrijstalen vaten.

Misschien wel daardoor maakt Ray geen typische Argentijnse Malbec, maar een Malbec die vol is van geconcentreerde smaak met mooie blauwe bessenaroma’s en elegante kruidigheid. De wijnen zijn goed in balans met een zachte frisheid en op de achtergrond mooie kersenaroma’s.

In het rijtje vintages ontbreken de jaren 2016 en 2018, omdat hagelbuien de oogst verwoest hebben.

Etiket

De flessen van Adelante zijn voorzien van in het oog springende etiketten. Op de door Nick Andrews ontworpen etiketten zijn een gaucho, een gedekte tafel, de wijngaarden en het Andesgebergte te zien. Ze symboliseren het respect voor de geschiedenis van Argentinië, het land en de mensen die de basis legden voor de moderne Argentijnse wijnen.

WIJNEN VAN ADELANTE