Fattoi Brunello di Montalcino (2012)

501.002.12 Fattoi Brunello di Montalcino (2012)

De wijngaarden voor deze wijn liggen op 350m boven zeeniveau, op een zuidelijke helling. De wijnstokken zijn 15 jaar oud. De oogst van de Sangiovese druiven gebeurd in de eerste dagen van oktober.

De wijn is zichtbaar helder, briljant, een intense robijnrode kleur, met reflecties van granaat.

Een mooie geconcentreerde Brunello met heel veel elegantie, een goede zuurtegraad als ruggegraad. Rijk in zijn fruit maar met een mooie kruidige ondertoon. Ontzettend complex en met een lange afdronk. Een waar genot om te drinken!

Ontkurk de fles minstens 2 a 3 uur voor het serveren. Het wordt aanbevolen om deze wijn te decanteren, zodat de wijn goed belucht is.

Serveer deze heerlijke Brunello bij verschillende typisch italiaanse gerechten die hoog op smaak zijn, maar bij een mooi stuk rundvlees komt deze wijn helemaal tot zijn recht.

Droog.

Kenmerken

De wijn

KleurRood
Formaat / inhoudBouteille (750 ml)
Alcohol%14%
DruivenrasSangiovese (100%)

Herkomst

LandItalië
RegioToscane
WijnhuisFattoi, Montalcino

Bewaren en drinken

FlesafsluitingKurk
Botteling2012
BewaarpotentieelHeerlijk om nu te drinken, maar kan ook voor lange tijd bewaard worden
Rijping4 jaar in totaal, waar van 2 in eiken vaten
GeurAroma's van kruiden, bosgrond, klein rood fruit en rijk geparfumeerde rozen
SmaakprofielVol en kruidig
SmaakDe wijn is elegant en harmonieus, met een lange aromatische persistentie, evenwichtige tannines en goed afgerond, met een droge en lange afdronk.
Serveertemperatuur18°C

Bestellen

Heeft u interesse om Brunello di Montalcino van Fattoi te bestellen bij Wine Companions? Wij doen u graag een gepast aanbod. Neem contact met ons op, bel naar 077-7600900 of stuur ons een e-mail. Wij helpen u graag!